Възможно ли е да освободят ли "Наглите" предсрочно

Възможно ли е да освободят ли "Наглите" предсрочно
Нова телевизия
A A+ A++ A

През последните дни темата за „Наглите” отново стана водеща. Двама от тях,  осъдени за 12 отвличания, може съвсем скоро да се окажат на свобода. Познатите като Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца заявяват, че вече са се поправили. Има подозрения, че с парите, взети от откупи, които така и не са открити, се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора, предаде NOVA.

„Разпоредена е проверка от министър Цецка Цачева и ще даде официално становище по случая. За Ивайло Евтимов администрацията на затвора е дала отрицателно становище за освобождаването му. Съдът обаче казва „да”. По отношение на Любомир Димитров е казано, че не се възразява, но „като се отчете факта на неприключено спрямо лицето производство”. Към настоящия момент той има висящо дело за убийство и то не е приключило”, обясни в „Здравей, България” зам.-правосъдният министър Десислава Ахладова.

„Следва да се прецизира работата на администрацията на затвора по тези становища, като един от социалните работници е казал, че има пречки пред освобождаването, тъй като престъплението е с широка обществена опасност”, поясни още зам.-министърът.

„Трябва да се предприемат законодателни промени и министър Цачева в момента е възложила да се прецизира работата във връзка с даването на становища по отношение на началника на затвора”, заяви Десислава Ахладова.

Според нея прокуратурата трябва да провери съмненията, че с парите от откупи се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора.

#"Наглите" #предсрочно освобождаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »