Извънредни уроци за справяне с конфликти в училища в Добрич

Извънредни уроци за справяне с конфликти в училища в Добрич
БНТ
A A+ A++ A

Един от най-добрите начини да не се стига до напрежение и агресия е умението да се справяме с конфликти. На това са заложили в Добрич. В две училища учители и ученици се обучават в това как да избягват конфликтни ситуации и как да не ги предизвикват. Според доброволците по проекта "Свят без насилие" учителите също имат сериозен принос в увеличаващата се агресия, но за това никой не говори, предаде БНТ.

Възрастта, когато децата действат най-импулсивно е от 5ти до 8ми клас. Склонни са да реагират прибързано и много често разменят реплики, които не се възприемат от другите като шега. Вербалната агресия е широко разпространен проблем сред подрастващите. Психическата агресия е форма на агресия, за които подрастващите не си дават сметка. Нямат никаква представа, че ако се коментира трети човек пак е вид агресия.

Целта на тези уроци е да се провокира младежите да се замислят за собственото си поведение и за това какви са причините да се случва агресията около тях. Акцентира се върху личната отговорност и да се замислят за собственото си поведение. По време на уроците се говори, че трябва да бъдем добри слушатели и да не нараняват околните.

#Добрич #училище #агресия #конфликти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »