Сампаоли си плати, за да е новият селекционер на Аржентина

Сампаоли си плати, за да е новият селекционер на Аржентина
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Хорхе Сампаоли изпълни своята мечта на 57-годишна възраст, след като бе официално представен за новия национален селекционер на Аржентина. Договорът на Сампаоли с Аржентинската футболна федерация е до лятото на 2022 година. Целта е треньорът да води отбора на световните първенства в Русия и Катар, пише Sporta.bg.

Преговорите между Сампаоли и ръководството на федерацията започнаха в сряда и продължиха повече от шест часа. Те бяха проведени във Виамонте, а на нея присъстваха президентът Тапия, вицепрезидентът Анхеличи, както и директорите Диего Турнес, Херардо Леон и Карлос Аумада.

Сампаоли бе придружен от своя адвокат Фернандо Бареда.Заплатата на Сампаоли ще бъде от 2,5 милиона на година плюс още 1 милион евро за екипа на селекционера, пише Гонг. Треньорския щаб ще получи допълнителен бонус, ако успее да класира Аржентина за Световното първенство в Русия, което е първата им поставена цел.

Хорхе Сампаоли плати 870 хиляди евро на Севиля, като част от компенсацията към испанския клуб за разтрогването на договора. Аржентинската федерация доплати останалата сума до 1,5 милиона евро, която бе записана в освобождаващата клауза в контракта на треньора с андалусийския клуб. Той е третият треньор, който ще води Аржентина по време на Световните квалификации.

Сампаоли и отборът ще заминат утре за Австралия, където отборът предстои да играе контрола срещу Бразилия на 9 юни. Четири дни по-късно Аржентина ще се изправи в двубой срещу Сингапур.

#Аржентина #Хорхе Сампаоли #мечта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »