Емблематичният албум на "Бийтълс" чукна 50 години

Емблематичният албум на "Бийтълс" чукна 50 години
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Емблематичният албум на „Бийтълс” „Сержант Пепър и неговата банда от клуба на самотните сърца” става на 50 години. Събитието се отбелязва със специални церемонии в цял свят. Албумът (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band) е определян като един от най-влиятелните в съвременната музика и най-продаваният във Великобритания за всички времена, пише бТВ.

На музикантите от рок групата им отнема рекордите 129 дни да го запишат, но комерсиалният му успех е невероятен. През 1967 г. той се задържа цели 27 седмици на първо място в британските класации и 15 седмици в САЩ. Носител е и на четири награди „Грами”. По случай годишнината албумът беше преиздаден и се очаква да оглави британската поп класация за първи път от 49 години, съобщи Контактмюзик.

В родния град на музикантите от „Бийтълс” – Ливърпул, има фестивал, посветен на творби, вдъхновени от песните в албума.В сградата на „Кепитъл рекърдс” в Холивуд пък ще има специална церемония по случая.Дори Куба, която навремето гледаше неодобрително на „Бийтълс”, отбеляза годишнината на знаковия албум с концерт на открито в столицата Хавана.

#Бийтълс #албум #годишнина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »