Богаташи стават вампири, за да живеят вечно

Богаташи стават вампири, за да живеят вечно
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Остаряването е за бедните. Някои се възползват - по научно спорен начин, от жизнеността на младите в опит да живеят вечно, пише Profit.bg.

Въпреки че това да означава да взимаш кръв от младите, която богати, стари хора да използват. Това е един смел нов свят и той не се управлява от вампири. Компанията Ambrosia LLC е тук, за да помага на привлегированите, пише Mashable.

Базираният в Калифорния стартъп, който попадна в новините през 2016 г., след като стана ясно, че инвестиционната компания на Питър Тийл проявява интерес към дейността й, отново е обект на внимание, след като основателят й Джеси Кармазин говори на тазгодишната конференция на разработчиците.

"Науката, свързана с удължаването на живота, е популярна мания в Силициевата долина," според Кармазин.
Затова има и стартъп компании като неговата, които изучават кръвта и съставните й части и предлагат терапии чрез вливане на кръв, които се предполага, че обръщат процеса на стареенето. От CNBC отбелязват, че по време на изказването си Кармазин е разяснил услугите, които предлага неговата компания и е обявил, че тя вече има над 100 клиенти, които искат да получат вливания на кръвна плазма на цена от 8 000 долара на човек. 

Кръвната плазма е взета предимно от тийнейджъри, като таванът на възрастта на донорите е 25 г., което гарантира, че Ambrosia предлага най-свежата кръв. Що се отнася до клиентите, изискването за тях е да бъдат на възраст над 35 г., но според Кармазин много от тях са близо до пенсионна възраст.

Приемайки кръв от млади донови, тези застаряващи клиенти разчитат на малко проучвана научна сфера, известна като парабиоза. Парабиозата, която се изучава чрез екеперименти с мишки, проучва възможността младата кръв да обърне симптомите на стареенето, когато бъде прелята на възрастните.

По време на речта си Кармазин не е обявил, че безсмъртието е тук. Той не е заявил, че процедурата, която неговата компания продава, слага край на стареенето. Той просто е обяснил, че иска да проучва дали процедурата може да обърне симптомите, свързани със стареенето.

При цена от 8 000 долара на човек обаче не е трудно да се предполага, че клиентите на Кармазин вярват, че правят доста повече от това просто да допринасят за някакво ултрамодерно проучване против стареенето. В крайна сметка те участват, за да получат кръвта на младите и точно и това получават.

#богати #кръв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"