Разказ на оцелелите при катастрофата на "Тракия" мигранти

Разказ на оцелелите при катастрофата на "Тракия" мигранти
Нова телевизия
A A+ A++ A

Франция - това е била крайната дестинация за мигрантите, които катастрофираха в неделя на магистрала "Тракия" информира Нова телевизия.

Как е бил организиран трафикът им от Афганистан до Европа?

Муслем е един от осемте оцелели при катастрофата. Трудно говори английски. Твърди, че е от Афганистан и е на 27-години. Разказва, че всичките от микробуса са искали да отидат във Франция.

Питаме го колко е платил на каналджиите.

„500 евро дадох да вляза от Турция за България”, каза той.

Мъжът до него е пакистанец. Третият в стаята също е от Афганистан. Четвъртият в хирургичното отделение казва, че е кюрд. Още един от пострадалите снощи е бил откаран в болница в Пловдив. Така общо шестима остават за лечение в Пазарджик.

„Двама от тях са в тежко, критично състояние и са настанени в отделението по реанимация и интензивно лечение. На един от пациентите вчера беше извършена животоспасяваща операция. В момента той е на апаратна вентилация и все още в тежко критично състояние”, каза  д-р Дора Шопова, зам.-директор на МБАЛ-Пазарджик.

И шестимата мигранти се охраняват от полиция.

Често каналджиите изостават мигрантите на автомагистрала „Тракия”, като ги заблуждават, че зад една телена ограда е Сърбия.

Само преди седмица близо до Костенец бяха хванати 19 изоставени афганистанци, които се движеха пеша по магистралата към София.

 

#мигранти #катастрофа #АМ "Тракия" #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »