Полицията вече разпита някои от мигрантите, пострадали вчера на "Тракия"

Полицията вече разпита някои от мигрантите, пострадали вчера на "Тракия"
бТВ
A A+ A++ A

Част от мигрантите, пострадали при вчерашната тежка катастрофа на магистрала "Тракия", вече са разпитани, предаде бТВ. Започва да се изяснява картината относно тяхната самоличност, включително и на загиналите, съобщи говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Разпитите ще продължат и днес като се търси отговор на въпросите как и откъде са влезли в страната ни. МВР чрез МВнР е влязло в контакт с дипломатическите представителства на съответните държави, от които са чуждите граждани.

По информация на bTV те са преминали през българо-турската граница. Били са превозвани в затворени бусове и затова не са видели пътя.

Относно катастрофата – предстои да бъде назначена авто-техническа експертиза, за да стане ясна причината за инцидента. Основната версия остава заспиване на шофьора зад волана, но не се изключва техническа неизправност или сблъсък с друго превозно средство.

След като се възстановят и бъдат изписани от болницата, мъжете ще бъдат отведени в дом за временно настаняване на чужденци.

#мигранти #катастрофа #АМ "Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »