Борисов: Опитахме се посещението при Барзани да мине максимално тихо

Борисов: Опитахме се посещението при Барзани да мине максимално тихо
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Той отговаря на въпроси за срещата си с държавния глава на автономията Иракски Кюрдистан. „Срещата, която проведох с Барзани, бе част от усилията на президента на автономията Иракски Кюрдистан да представи пред международната общност идеята си за провеждане на референдум за обявяване на нова независима държава. Опитахме се срещата ми с Барзани да мине тихо”, пише НОВА.

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от „БСП за България“ Елена Йончева за срещата му с президента на автономна област Иракски Кюрдистан Масуд Барзани, пише БГНЕС. Борисов препоръча да се погледне добронамерено на въпросната среща.

„Опитахме се това посещение да мине максимално тихо, защото знаете, че основните армии, които се бият срещу групировката, са те. Надали е най-доброто да правим манифестации и посрещания на фронтови армии", добави той. Посещението Барзани е било част от международна обиколка, увери Борисов.

Той обясни още, че съгласно иракската конституция автономният иракски регион Кюрдистан е федеративна териториална единица, която се управлява от регионален президент, правителство и парламент. България последователно се обявява в подкрепа на единството, суверенитета и териториалната цялост на Ирак.

Сред непосредствените приоритети относно Ирак са борбата срещу ИДИЛ и стабилизирането на суверенните територии и процесът на национално помирение.

Премиерът обясни, че ангажимент за подкрепа не е изразяван по никакъв начин и обясни, че позицията на България е за единен Ирак. По никакъв начин не е повдиган и коментиран въпросът по тази тема.

 

#Бойко Борисов #посещение #Иракски Кюрдистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"