Изпращаме с почести майор Георги Анастасов

Изпращаме с почести майор Георги Анастасов
Източник: НОВА
A A+ A++ A

С военни почести ще бъде изпратен майор Георги Анастасов. Пилотът загина при инцидент с хеликоптер по време на военно учение в Черно море, пише Нова.

Поклонението пред тленните му останки започва в 11 часа в Ямбол. Именно неговите действия по време на инцидента са спасили живота на другите двама военни на борда. Капитан Анастасов е приближил машината до военен кораб, за да улесни последващата спасителна акция.

Разследването на причините за инцидента все още тече, но категорично може да се отхвърли версията за лоши метеорологични условия. „Няма съмнение и по техническата изправност на вертолета и пригодността на тези вертолети, защото предния ден е изпълнявал много по-тежка и сложна задача", подчерта в събота контраадмирал Митко Петев, който командва ВМС. 

Вертолетите „Пантер“ са на въоръжение в българската армия от 2011 година, а загиналият майор Анастасов е първият обучен пилот на тези машини. Докато тече разследването е издадена заповед, с която дейността на вертолетите „Пантер“ се прекратява.

 

#поклонение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"