Атанас Атанасов: ДСБ е опозицията на това управление

Атанас Атанасов: ДСБ е опозицията на това управление
YouTube
A A+ A++ A

„ДПС отново е коалиционен партньор на правителството на Бойко Борисов”, смята новият лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той бе избран след балотаж с евродепутата Светослав Малинов на национално събрание на партията, предаде БНТ.

Заместник на Атанасов ще бъде Радан Кънев.

„Ние сме опозиция на това управление. Моята мотивация е, че искам да участвам в създаването на политическа алтернатива на това вредно за страната управление”, категоричен е Атанасов.

По думите му той прави разлика между ГЕРБ и Бойко Борисов, като в самата партия имало много „наши хора” – убедени в дясната идея.

„Ние не харесваме партийната партизанщина и кадровата търговия в правителството. Това демотивира кадърните хора, защото няма реална конкуренция в държавата, базирана на знания и опит”, смята Атанасов.

По повод заместника си и бивш лидер на партията Радан Кънев, Атанасов коментира, че той е надежден млад политик, който заради младост е направил няколко грешки в миналото.

„Една от тях беше, че не успя да изпълни своето обещание да създаде алтернатива на предното управление на Борисов заради предоверяване на определени хора. Аз съм опитен човек и няма да допусна това”, категоричен е Атанасов.

По повод обединение в дясното, лидерът на ДСБ допълни, че партиите са длъжни да намерят диалог помежду си.

#Атанас Атанасов #ДПС #Бойко Борисов #ДСБ #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »