Полицаите откраднали с контрабандни цигари, остават за постоянно в ареста

Полицаите откраднали с контрабандни цигари, остават за постоянно в ареста
pixabay.com
A A+ A++ A

Пловдивскят окръжен съд остави за постоянно в ареста двамата пловдивски полицаи, които ограбиха микробус с контрабандни цигари и дори успяха да пласират час от стоката, предаде бТВ.

Днес Петър Асенов и Стефан Модев се появиха в съдебната зала с покрити лица.

Според обвинението поисканата мярка за неотклонение е оправдана, тъй като има опасност двамата полицаи да се укрият. Ако бъдат признати за виновни, Асенов и Модев може да получат наказания от 5 до 15 години затвор, а имуществото им да бъде конфискувано напълно.

Петър Атанасов е служител на Криминалната полиция, а Стефан Модев – на Общинската.

Двамата били полицаи с безупречна репутация, но които, според прокуратурата, са откраднали след заплахи и употреба на сила цигари без акцизен бандерол на стойност над 280 хил. лв.

В края на май двамата атакували контрабандисти в склад в пловдивския район „Южен“, като се държали така, сякаш са част от мащабна полицейска акция. Поставили белезници на единия мъж и го ударили, след което откраднали буса му, който бил пълен със 75 мастербокса контрабандни цигари.

Полицаите са арестувани десетина дни по-късно, след като били разпознати по снимки от видео запис, направен във въпросния склад.

#полицаи #микробус #контрабандни цигари #Стефан Модев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"