Нов софтуер ще бори опашките пред КАТ

Нов софтуер ще бори опашките пред КАТ
бТВ
A A+ A++ A

До две-три седмици трябва да заработи софтуер, който ще позволи да се регистрира нова кола само с лична карта пред нотариуса. Документално процедурата ще бъде драстично облекчена, това стана ясно от работната среща в Министерския съвет за намаляване на административната тежест, предаде БНТ.

Оказа се, че въпросният софтуер стои готов в Нотариалната камара от 8 години, но досега не е работил. По думите на премиера Бойко Борисов, който присъстваше на срещата - цялостно трябва да се спре реденето на гишета и опашка.

Стана ясно и че до три години трябва окончателно да заработи и електронното управление, допълни шефът на държавната агенция ангажирана с електронното правителство Росен Желязков.

Бойко Борисов, министър-председател: Искаме да поставим гражданина, бизнеса в положение да не се реди само по опашките и да се реди от гише на гише, да плаща такса след такса, да му вгорчаваме с дни живота. Мога да дам много примери като се почне от столичния КАТ и се стигне до столичния кадастър, и се стигне до общините. Ще се вложат средства. Там където е необходимо, дори наличен контрол да се вземе, ще се вземе. Въпросът е с общините и общинските администрации да постигнем такъв синхрон, че навсякъде това да се получи.

#софтуер #КАТ #опашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"