Валентин Радев: Интегрираните системи не са изградени по цялата ни граница

Валентин Радев: Интегрираните системи не са изградени по цялата ни граница
Източник: Youtube
A A+ A++ A

„Европейският съюз е готов да удържи с 12 месеца сроковете за усвояване на средствата за изграждане на оградата по границата ни”. Това уверение е получил министърът на вътрешните работи Валентин Радев от еврокомисаря по миграцията Димитриус Аврамополус, пише БГНЕС, цитирано от НОВА.

Той припомни, че е имал среща в Брюксел с комисаря по миграцията и е поставил въпроса за удължаване на срока за усвояване на парите за изграждане на оградата по границата ни.

На срещите на премиера Бойко Борисов с френския президент Еманюел Макрон и с германския канцлер Ангела Меркел също е станало дума за средствата за съоръжението по границата.

Валентин Радев каза още, че са останали само 5 км за доизграждане.

Според него трябва да се направи надграждане. Тези допълнителни средства ще отидат за техническо обезпечаване, облекла за граничните полицаи и високопроходими коли. 

Вътрешният министър каза също, че интегрираните наблюдателни системи не са изградени по цялата граница. Те са две - едната е по-малка, която тръгва от Хасково от “Капитан Андреево”, другата - по-голямата, отива до Резово. На местата, на които няма такова наблюдение, то ще бъде добавено.

В момента са усвоени 35 млн. 

За повишаването на заплатите в МВР, министър Радев каза, че до 26 юни е бил срокът за разпределяне на средствата в сектор “Сигурност”. Той посочи, че трябва да бъде направен преглед на целия сектор и да се види къде има по-ниски заплати, което съответно води до по-ниска мотивация, за да се поправи. 

„Въпросът е кога - може ли да стане по средата на годината, да се промени бюджета или да го направим от следващата година. Полицаите, които и сега служат, нека не си мислят, че няма да стане такова нещо - не, то ще стане, въпросът е да стане по правилата. Искам да чуя добри аргументи“, каза Радев.

#Валентин Радев #ограда #системи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници