Съоснователят на Apple Стив Уозняк загуби доста пари

Съоснователят на Apple Стив Уозняк загуби доста пари
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Съоснователят на Apple Стив Уозняк сподели в интервю за CNBC, че е купил биткойни на цена от 700 долара.

Той не разкрива количеството, което е придобил, но споделя интересна подробност.

"Започнах да се интересувам от биткойн, когато цената му бе 70 долара. Трябваше обаче да имам специална сметка в специална банка, затова се отказах. Завърнах се, когато цената бе 700 долара и купих известно количество. След това цената обаче падна до 350 долара, казва още той.

Само преди няколко дни цената на криптовалутата премина границата от 3000 долара, за да се срине до около 2600 долара в края на седмицата. Цената обаче се е увеличила двойно от началото на май месец, когато бе 1400 долара. Справка на CNBC сочи, покупките на Уозняк по всяка вероятност са осъществени през ноември миналата година.

"Това не бе инвестиция, исках просто да плащам с тях на места като ресторанти и хотели", допълва той. Загубих доста пари, докато се науча как да купувам и продавам, но днес съм на печалба, казва още Уозняк. Факт е обаче, че Уозняк наистина не обича да инвестира, а ясно просто се забавлява.

В интервю за Fortune наскоро технологичната легенда сподели простата си инвестиционна стратегия, която се състои в това да избягва финансите и да стои на разстояние от тях.

"Не инвестирам. Не се занимават с тези неща," казва Уозняк пред Fortune. "Не искам да се занимавам с пари, защото те подкопават ценностите на човек."

#биткойн #валута

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"