Министърът на туризма провери състоянието на морските плажове

Министърът на туризма провери състоянието на морските плажове
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Министърът на туризма Николина Ангелкова провери състоянието на морските плажове „Бургас-север” и „Бургас-централен”, пише НОВА.

Новият наемател на плажа „Бургас-север” е осигурил всички задължителни дейности – почистване, спасителни постове, медицинско обслужване. Плажът се почиства машинно и ръчно.

По отношение на водоспасителната дейност стана ясно, че спасителите ще бъдат с девет човека повече от задължителния брой. Като добра практика министър Ангелкова посочи, че има изградени специализирани санитарни възли за хора с увреждания. Предстои да бъде обособен и детски кът.

Министърът припомни, че благодарение на допълнително водени разговори и договорености със стопанина на морския плаж, посетителите ще заплащат по 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг, а не първоначално заложените по 7.00 лв. „Бургас-север” е предаден на новия наемател едва на 8 юни заради забавяния в процедурата за отдаване под наем на морския плаж.

„Морски плаж Бургас-централен” се поддържа в изрядно състояние”, отбеляза още Ангелкова.

По думите й са осигурени необходим брой спасителни постове, спасители, медицинско обслужване, а почистването на плажа се извършва регулярно.

#Николина Ангелкова #проверка #плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »