29-годишната студентка е била наръгана с нож от неин приятел

29-годишната студентка е била наръгана с нож от неин приятел
Източник: pixabay
A A+ A++ A

29-годишна студентка е била наръгана с нож от неин приятел в петък вечерта в София, разказаха криминалисти пред"24 часа". Момичето било удряно и с винкел, пише ДАРИК.
 
Тя е родом от Лом и учи в датския колеж. Приятелят й е софиянец, който е задържан през уикенда в Созопол, където избягал след престъплението. Той е неин връстник. На 25 юни около 5.00 ч. обвиняемият умишлено умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца. Убийството е извършено по изключително жесток начин, признаха още от прокуратурата - с множество удари с метален стик и след това душене. И както той сам е споделил, е забил нож във врата, за да спре страданията й. С втори нож се е опитал да се отреже главата на жертвата си.

Съседите са чули виковете на момичето. Малко по-късно обвиняемият се е обадил на своя приятелка, с която живял в миналото. В последствие именно тя и нейният приятел са сигнализирали за тежкото престъпление. Под претекст тя да го закара някъде, се качили в неговия апартамент. Тогава тя попитала къде е новата му приятелка, а той с жест й показал, че я е заклал. Тя не му е повярвала, а той я е завел в стаята, където била жертвата. Върху трупа й, който е бил завит с одеяло, имало плюшена играчка, разкриха от прокуратурата.
 
Преди да си тръгне, приятелката видяла двата ножа, с кръвта по тях, въпреки че той се е опитал да ги почисти. Тя се е обадила на нейния приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил в провинцията. Като се прибрал са направили конферентна връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, да се предаде. Той е бил видимо спокоен. Казал е, че ще ходи на парти, че иска да се види с дъщеря си, която имал от предишен брак, и е казал, че най-рано в понеделник ще се предаде в полицията. Още същата вечер обаче е тръгнал към морето. На стоп е качил момче и момиче.

От прокуратурата разкриха още, че евентуален мотив за деянието е ревност и неразбирателство и употреба на наркотици. В дома му и в него са открити хапчета, най-вероятно амфетамини, но експертизата ще го докаже. Обвиняемият е употребявал наркотични вещества още като ученик. Опитвал се е да се лекува в клиника.
 
"Според нас той дори не съжалява за извършеното, напротив смята, че е извършил добро дело", коментират още от прокуратурата.

#убийство #подробности #момиче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »