Съд за кмета на Община Пловдив Иван Тотев

Съд за кмета на Община Пловдив Иван Тотев
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Специализираното звено „Антикорупция“ предаде на съд кмета на Община Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета на община Пловдив Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ при община Пловдив Димитър Колев. Те са обвинени в престъпление по служба, свързано с изграждането на „Зоокът“ – Пловдив, предаде НОВА.

Според събраните доказателства Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на „Зоокът” – гр. Пловдив, като процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя „Запрянови 03“ ООД в нарушение на Закона за обществените поръчки, информира БГНЕС. 

Освен това тази процедура е проведена и без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта. Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на „Зоокът“ – Пловдив с изпълнителя - „Запрянови 03” ООД. Това Иван Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 689 869.70 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив. 

Иван Тотев е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Колев и Кацарски са е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разглеждането на делото.

 

#Иван Тотев #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"