Вера Йоурова вече работи по казуса за двоен стандарт при храните

Бизнес | 5 юли 2017, сряда / 17:04| Показвания:Източник: pixabay

Еврокомисарят по правосъдие и потребителите Вера Йоурова вече работи по казуса за двоен стандарт при храните в Западна и Източна Европа, предаде бТВ. Това заяви пред членовете на ресорната комисия министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, цитиран от БГНЕС.

Пред депутатите той отново посочи, че при една пета от изследваните от МЗХ храни има разминавания на равнище обявено съдържание между продаваното у нас и това от Западна Европа.

„Продължихме с анализите за съответствието на продукта и това, което е обявено на етикета. Има отклонения в химико-физичния анализ на тези храни, но са в рамките на допустимото”, поясни Порожанов. Той посочи, че пред колегите си от ЕС ще постави и темата за високите цени на хранителните продукти: „Има значително по-високи цени, като за детските храни са значително по-високи - от 90-100%. Говорим за много фрапантни разлики”.

Порожанов отбеляза, че може да бъде направена още една проба за качеството на продуктите в Европа и у нас, „за да видим дали това е било инцидент или има практика едни и същи храни да бъдат продавани по-скъпо на българския пазар”.


Тагове: храни, Румен Порожанов, Вера Йоурова

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси