Белгия очакват нови атентати

Белгия очакват нови атентати
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Властите в Белгия отново са на тръни. Службите работят трескаво в посока предотвратяване на евентуални атентати, за подготовката на каквито явно имат сериозна информация. Федералната прокуратура на страната съобщи, че са издирвани още заподозрени във връзка с проведено спешно антитерористично разследване. Именно то е доказало, че са налице опасения за извършването на нови нападения в страната, предаде "Фокус", позовавайки се на АФП, пише inews.bg.

"Все още издирваме няколко предполагаеми терористи", заяви пред местна медия говорителят на Федералната прокуратура. "Страхуваме се, че те може да се почувстват притиснати в ъгъла, затова се опасяваме, че може да има същата реакция, както на 22 март 2016 г.", допълни говорителят, визирайки атентатите на летището и в метрото в Брюксел.

Във вторник срещу сряда през нощта в рамките на антитерористична операция в Белгия бяха арестувани четирима души. По данни на Федералната прокуратура покрай задържането им службите са се натъкнали на запаси от оръжия. Пояснява се, че операцията е била насочена срещу членове на мото клуб с името "Камикадзе Райдърс", за чиито членове се предполага, че са замесени в престъпления с терористичен характер. Въпросната операция се проведе съвместно и с френските спецслужби, които също арестуваха един заподозрян за тероризъм и подготовка на атентати.

#антитерористична операция #Белгия #арестувани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"