Какво са прaвели на 20 г. днешните милионери

Какво са прaвели на 20 г. днешните милионери
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Какво ли са правили едни от най-успелите в света на бизнеса на 25-ата си годишнина. Стив Джобс и Ричард Брансън вече са управлявали успешни компании, докато на останалите им е било необходими малко повече време, за да достигнат до върха, пише Profit.bg.

Вижте историите на няколко от най-известните хора в света:

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ израства в богато семейство. За стойността на парите той научава от баща си, който го кара да връща празни бутилки, за да изкара няколко долара. По-късно той наследява компанията му Elizabeth Trump & Son. 

Стив Джобс

На 25-годишна възраст Джобс листва компанията си на борсата, което го прави мултимилионер. В края на първия ден на търговия пазарната оценка на Apple достига 1.2 млрд. долара. За сравнение - днес тя е с капитализация от 751 млрд. долара.

Уорън Бъфет

В ранните си 20 години Бъфет работи като инвестиционен консултант в Buffett-Falk & Co, преди да се премести в Ню Йорк и да стане анализатор на ценни книжа. Работата му е предложена от друг велик инвеститор – Бенджамин Греъм, а заплатата му 12 000 долара на година.

На 26 г. Бъфет основава Buffett Associates Ltd., където седем негови приятели и роднини инвестират по 105 000 долара. След 3 г. парите вече били удвоени. 

Шерил Сандбърг

Настоящият главен оперативен директор на Facebook е пред завършване на магистратурата си в Харвард, а освен това работи и към Световната банка под опеката на нейния професор и ментор Лари Самърс.

Ричард Брансън

На 20 г. Брансън отваря малък музикален магазин, наречен Virgin Records, на 22 г. прави собствено студио, а година по-късно звукозаписна компания, която след това продава за 1 млрд. долара.

Марк Закърбърг

В петата си година от създаването на Facebook Закърбърг е на 25 г., а компанията му излиза на печалба за първи път в историята. Потребителите на социалната мрежа вече са 300 млн. души.

Марк Кюбан

На 25 г. Кюбан завършва Университета в Индиана и се мести в Далас. Първоначално той започва да работи като барман, а по-късно продава и компютри.

#богати #млади #милионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"