До 50 000 лв. глоба за ентусиаст реши да си направи плаж в частен имот

До 50 000 лв. глоба за ентусиаст реши да си направи плаж в частен имот
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Ентусиаст реши да си направи плаж в частен имот в Обзор, за което може да отнесе глоба до 50 000 лв., стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова. „Вчера имахме важна проверка с представители на МВР и представители на община Обзор. Беше установено, че има нерегламентирано вземане на пясък, който е насипан върху частен имот, така че да се образува частен плаж”, заяви Ангелкова, пише ДАРИК.

„Частният плаж” е част от плаж Обзор-мотела. Включително на него има поставена табела, заграждения и нерегламентирани обекти. Министерство на туризма е поискало съдействие на МВР и е стартирало необходимите действия за налагане на административни наказания. Мераклията може да отнесе глоба до 50 000 лева.

В момента се измерва със специален геодезичен уред, за да се установи каква е площта, колко е иззетият пясък и от къде е. „Който и да е няма право да си прави частен плаж, камо ли да слага табели. Освен това хотелът, който се намира зад частния имот, изобщо не е и категоризиран”, каза още за случая Ангелкова. Тя коментира и друг казус, свързан с къмпинг „Нестинарка“, където чадър и шезлонг струват 36 стотинки, което го прави плажът с най-евтини плажни приспособления. Появи се информация, обаче, че концесионерът продавал и шалтета по 5 лева, които вървели задължително с шезлонга.

Министърът на туризма обясни, че цената за ползването на чадърите и шезлонгите са регламентирани в договора за концесия. Всички допълнителни услуги, които се предлагали на плажа се определяли на цени, съобразно усмотрението на концесионера. Единственото условие по договора било, че тези допълнителни услуги не трябва да бъдат задължителни за всеки посетител, а по избор. Според направена проверка вчера е установено, че шалтетата не са задължителни към чадъра и шезлонга, увери Ангелкова.

 

#обзор #глоба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »