39-годишен, причинил смъртта на пешеходец, на съд

39-годишен, причинил смъртта на пешеходец, на съд
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 39-годишният Виктор Г., причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец, след като нарушил правилата за движение по пътищата. Tова съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Той ще отговаря за извършено престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от НК, съобщава ФОКУС.


На 24 юни 2016 г. Виктор Г. се движел с автомобила си в средната пътна лента. Крайната дясна била затворена за ремонт, сигнализиран с ограничителни табели. Приближавайки кръстовището на бул. „Трети март“ с бул. „Януш Хунияди“, на пешеходна пътека пресичал пострадалият пешеходец Л.Й., въпреки забранителния червен сигнал на светофара за пешеходци.


На метри преди сблъсъка между пострадалия и автомобила, водачът на колата направил опит да спре, но въпреки това ударил с предната част на колата си 77-годишния пешеходец.
Пострадалият мъж бил отведен в болницата с тежка черепно-мозъчна травма, където починал по-късно. Заключението на съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта двустранна бронхопневмония, развила се в резултат на залежаването при лечението на черепно-мозъчната травма и травмата в областта на таза.
Делото срещу Виктор Г. е насрочено за разглеждане на 27 юли 2017 г. във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода.

#пешеходец #смърт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"