Убиецът Алекс ще бъде подведен по най-тежкото обвинени

Убиецът Алекс ще бъде подведен по най-тежкото обвинени
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение - умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНТ.

18-годишното момче пострада тежко при инцидент в града на 8 юли.  Той беше пребит от група роми, които му поискали цигара, а той отказал да им даде. Алекс почина осем дни по-късно в русенската болница.
 
За инцидента с Алекс е задържан 32-годишният Валентин Маринов. Според прокуратурата той нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки. Районният съд в Бяла задържа за постоянно в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести.
 
Румяна Арнаудова коментира идеята на главния прокурор да се доразвие споразумението между Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, за да се защитят лекарите и да се наложат възможно най-тежки наказания за проявена агресия срещу тях.


Говорителят на главния прокурор обеща да се направи пряка връзка между спешните медицински центрове и районните прокуратури, за да могат да се запазят максимално повече доказателства и виновните да бъдат подведени максимално бързо. Румяна Арнаудова обеща виновните да се подвеждат по бързата процедура в седемдневен срок.

Румяна Арнаудова се съгласи, че осъдените за нападение над лекари не са много. Тя отрече мнозина от тях да пледират като невменяеми и отбеляза, че повечето от виновните за нападение над лекари са извършили деянието под влияние на упойващи вещества, което НК квалифицира като утежняващо вината обстоятелство.

#наказание #присъда #убиец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »