Модернизацията на българската армия

Отбрана | 18 юли 2017, вторник / 16:13| Показвания:Източник: pixabay

България категорично закъснява с модернизацията на въоръжените си сили, особено на фона на нашите съюзници в региона. Това коментира по време на учението "Шабла 2017" президентът Румен Радев./Дарик/
 
Той посочи, че през тази година Румъния е постигнала 2% от БВП за отбрана, а в Гърция това е станало отдавна.
 
"Ако ние не се организираме навреме и не реализираме проектите за модернизация, ще се окажем на опашката в НАТО по разходи за отбрана, заяви президентът. Според него България не може повече да чака за достигане на 2% от БВП за отбрана, защото въоръжените сили са отдавна на критичния минимум.
 
Учението се проведе при една изключително динамична и сложна обстановка със стрелби по всякакви мишени, коментира още главнокомандващият. Според него, екипажите са се справили блестящо. Давам изключително висока оценка, допълни той. 

Президентът коментира още, че един от най-важните елементи на нашите отбранителни способности е подготовката на личния състав. Според него, тази подготовка не може да бъде остатъчен продукт от бюджета за отбрана. Тя трябва да е гарантирана, смята президентът. Най-важният елемент в системата на отбраната са хората, заяви президентът.
 
Според Радев военнослужещите и цивилните в армията трябва ясно да знаят перспективата си за професионално развитие и социален статус. Президентът коментира още, че е много важен балансът между личния състав и всичко, което е необходимо за него и средствата, необходими за модернизация.


Тагове: модернизация, БВП, отбрана, състав

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси