нов председател на Софийския районен съд

нов председател на Софийския районен съд
източник: pixabay
A A+ A++ A

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще избере нов председател на Софийския районен съд. Това трябва да стане на заседание във вторник. Преди половин година за временно изпълняващ длъжността председател на Районния съд бе избран съдия Стефан Милев от Софийския градски съд, предаде БГНЕС. 

Бившият председател на СРС Методи Лалов подаде оставка в края на 2016 г., след като стана ясно, че са установени редица нередности, които са свързани с ремонтните дейности в т.нар. Военно НДК. Срещу Лалов има редица проверки, както и дисциплинарки във ВСС. И.д. председател на СРС Стефан Милев дори го предложи за уволнение заради уронване престижа на съдебната власт и обиди към служителка на съдебната администрация. Методи Лалов подаде оставка заради нередности.

Лалов бе кандидат за член на новия Висш съдебен съвет, но не успя да събере подкрепа от магистратите. Методи Лалов единствен обжалва и прекия избор на над 2000 български съдии, а жалбата му се разглежда от смесен състав от съдии от Върховния касационен и Върховния административен съд.

Кандидатите за административен ръководител на най-големия районен съд са двама. Това са съдиите Александър Ангелов и Петър Савчев. И двамата правораздават в СРС. 

#съд #председател #съдии #Съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"