Началник в  АЕЦ „Козлодуй” заплашвал полицаи

Началник в  АЕЦ „Козлодуй” заплашвал полицаи
източник: pixabay
A A+ A++ A

Началникът на отдел " Физическа защита" в  АЕЦ „Козлодуй” беше освободен от поста заради скандален клип, от който става ясно, че е заплашвал полицаи, докато те се опитват да санкционират негов приятел, заловен да кара колата си употребил алкохол. /Нова/

„По разпореждане на премиера извършихме проверка. Тя показа, че е имало такъв случай. Имаме абсолютна нетърпимост към подобно поведение. Той злоупотребява със служебното си положение”, каза в предаването „Събуди се” министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя не се ангажира да каже дали над този човек има политически чадър. „Това, което направихме, показва нашето отношение и дали над него има чадър”, добави Петкова.

„Поведението на Пешко Караджов говори, че той има зад гърба си някаква подкрепа”, заяви журналистът Юлиян Христов. Той добави, че следващата седмица ще има продължение по темата.

По думите му е доста притеснително мълчанието на прокуратурата. „Ако се вгледаме внимателно, тук има няколко престъпления. Най-вече опита за упражняване на натиск върху полицай. Това е недопустимо. Да не говорим за заплахите”, смята журналистът.

Според него е интересно и защо чак сега, половин година по-късно, МВР решава да провери случая.

#полицаи #чадър #пост #натиск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »