Антъни Иванов снощи се завърна в България

Антъни Иванов снощи се завърна в България
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Героят на България на световното първенство по плуване в Будапеща Антъни Иванов се завърна снощи на родна земя. 18-годишният плувец направи истински фурор на планетарния шампионат, като се класира на финала в дисциплината 200 м бътерфлай. Той завърши осми във финалната фаза, но показа изключително плуване на полуфиналите в една от най-тежките дисциплини./sporta.bg/

Торпедото Антъни приема успехите си, но продължава да мисли само и единствено напред във времето и заяви, че ще атакува медал от световното първенство за юноши. "Плановете ми са медали от големи първенства. Надявам се да успея да взема медал от световното за юноши в Индианаполис. Ще се боря и ще дам всичко от себе си", сподели Иванов.

"Много се зарадвах, че успях на направя първия финал за България от 10 години насам и то на тази възраст. Надявам се след две години да надградим. Осъзнавам какво съм направил и се надявам с треньора ми да продължаваме да вървим напред", каза развълнуваният плувец.

Световното първенство за юноши в Индианаполис ще се проведе от 23 до 28 август. Най-добрият ни плувец в момента даде заявка дори за злато в него след блестящото си представяне в Будапеща.

В предаването "Тази сутрин" по БТВ Антъни Иванов сподели, че е радостен, защото е издигнал България там, където е нейното място. "Последното такова представяне на финал беше на Михаил Александров през 2007 г. Много се радвам, че именно аз върнах България на картата на плуването. Надявам се след две години да се класирам още по-напред. Изправих се срещу много титулувани състезатели. На финала имаше европейски, олимпийски и световни шампиони. В полуфинала имаше няколко световни и европейски шампиони, които отпаднаха. Радвам се, че аз успях да ги изхвърля от финала и да вляза аз", заяви гордият Антъни. 

 

#Иванов #плувец #финал #представяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »