МОН няма да удължава учебната година

Свят | 2 август 2017, сряда / 11:21| Показвания:източник:facebook

Министерството на образованието и науката няма да удължава учебната година през юли и да скъсява лятната ваканция на учениците. Това каза на пресконференция министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от Фокус.
 
На 27 юли Министерството на образованието и науката предложи проект на график за учебното време и за ваканциите през учебната 2017-2018 г.

Според МОН почивката на българските ученици през летния сезон трябва да се уеднакви с тази на връстниците им от другите страни от Европейския съюз.

Предложението беше учебната година да бъде със седмица по-дълга за децата от 1 до 11 клас.
Според идеята учениците от 1 до 4 клас трябваше да приключат следващата година на 7 юни, а не както досега – на 30 май. Предвиждаше се за децата между 5 и 7 клас краят на учебната година да бъде на 22 юни, а между 8 и 11 клас - през юли.


Графикът предвиждаше почивки за учениците в почти всеки месец. Ваканциите са традиционните – есенна, коледна, междусрочна и пролетна, но се предвиждаше да са малко по-дълги от ваканциите през миналата учебна година.

В проекта беше посечено, че по-дълга есенна, по-дълга коледна и по-дълга пролетна ваканция ще ползват всички ученици от I до ХI клас.


Тагове: МОН, учебна година

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси