Президентът Доналд Тръмп излиза в първата си ваканция

Президентът Доналд Тръмп излиза в първата си ваканция
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Президентът Доналд Тръмп излиза в първата си ваканция откак е встъпил в длъжност. Той ще почива 17 дни в частния му голф клуб в щата Ню Джърси, информира НОВА.

Отпускът на президента може би отчасти е по необходимост. Всички, които работят в Западното крило на Белия дом, както и обитателят на Овалния кабинет, ще трябва да го опразнят до края на седмицата, за да може правителството да подмени отоплителните и климатичните системи. 

Необходими са и ремонти по стъпалата на Южния портик. В списъка на предвидените ремонти са още боядисване, подмяна на килими и завеси и ремонт на тавана на пресслужбата заради течове.

Очаква се работите да се извършват денонощно през следващите седмици, за да приключат до 21 август, пише БТА.

Белият дом не гледаше благосклонно на плановете на президента за ваканция през август. Причината е, че Конгресът трябва да работи, докато не приеме законодателството за здравното осигуряване.

Тръмп е известен с презрението си към отпуските. "Не вземайте отпуск. Какъв е смисълът? Ако не сте доволни от работата си, вие сте на погрешното работно място" пише Тръмп в книгата си от 2004 г. "Тръмп: Мисли като милиардер". В интервю през същата година той казва пред Лари Кинг: "Повечето от познатите ми, които имат успех, всъщност не излизат в отпуски. Техният бизнес е техният отпуск. Аз излизам рядко. Вие знаете това".

От Асошиейтед прес обаче са преброили, че откакто е на поста си, държавният глава е прекарал 13 от 28-те уикенда извън Белия дом.

Преди време той остро критикува Барак Обама, че често играе голф и заяви, че не би имал време за голф, ако стане президент. Но играе голф винаги, когато е в своите клубове. 

При пътуванията си президентът е съпроводен от нещо като "мини Бял дом", съставен от съветници, други помощници и охрана.

 

#Доналд Тръмп #ваканция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"