Повишение с 15% на минималната заплата в училищата

Повишение с 15% на минималната заплата в училищата
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Министерство на образованието и науката обяви минималните работни заплати в училищното образование от 1 септември 2017 г.

С решение на управляващите, от следващия месец педагогическите специалисти ще взимат с 15% повече. Това става ясно от проект за изменение на Наредба №4 за нормиране и заплащане на труда. Проектът е обсъден и одобрен от социалните партньори в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество, уточняват от МОН.

Минималното възнаграждение на училищен директор от 1 септември, вече ще е 950 лв., а на заместник-директорите – 887 лв. Минималната заплата за главен учител ще е 836 лв., а за старши учител – 792 лв. Учителите, възпитателите, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, треньорите по вид спорт, рехабилитаторите на слуха и говора, ръководителите на направление ИКТ ще получават заплати, които започват от 760 лв.

Освен това, във връзка с амбициите на управляващите, да стартират специални междуинституционални мерки по задържане и обхващане на деца и ученици в задължителната предучилищна и училищна възраст, се въвеждат и две нови допълнителни трудови възнагражденияза педагозите. От 1 януари 2018 г., 4% към заплатата ще получават учителите, които участват в съвместните екипи за обхващане и задържане на ученици, които не желаят да получат образование в задължителната предучилищна и училищна възраст, както и учителите, които провеждат допълнително обучение на учениците, които не са усвоили учебната програма, както и на деца, които не владеят български език.

#Министерство на образованието и науката #минимална работна заплата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »