Тръгва делото срещу Роман Логвиненко

Тръгва делото срещу Роман Логвиненко
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) ще проведе първото си заседание по делото срещу Роман Логвиненко, който е обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров.

Срещу бившия съветник в ДАНС през октомври 2015 г. беше извършен и опит за покушение като бронираният му автомобил бе обстрелян с две РПГ-та. За това беше задържан украинецът Роман Логвиненко. Той беше предаден на съд за това, че е организирал опит за убийство на Алексей Петров, но делото все още не е тръгнало, тъй като на два пъти съдът го връща на прокуратурата. Петров е оцелявал и след друго нападение през 2002 г.
 
На 02.09.2016 Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Роман Логвиненко, обвинен за това, че е организирал опит за убийство на Алексей Петров. Тогава от обвинението съобщиха, че в периода от неустановена дата на началото на пролетта на 2014 г. до 29.10.2015 г. в гр. София в съучастие с Артьом Темпински - извършител, Максим Чорний - извършител и Йевен Балков - помагач, умишлено склонил тримата да участват в извършването на убийството на Петров.

Според обвинението, Логвиненко е организирал убийството на Петров чрез даване на наставления и разпореждания, както и чрез обещаване на материална облага (парична сума в размер на 200 000 евро на тримата). Освен това, умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез набавянето на два броя гранатомети РПГ-22, давал е съвети, разяснения и е организирал следенето на Петров. Обвиняемият е набавил и леките автомобили за извършване на престъплението – марка „Ситроен Саксо“ и „Опел Астра“.

Според прокуратурата на 29.10.2015 г. в гр. София около 08.35 часа в кв. „Кръстова вада“ Темпински и Чорний са направили опит умишлено да умъртвят повече от едно лице – Петров и личният му шофьор Стефан Борисов по начин и със средства опасни за живота на мнозина. 

Двамата са произвели изстрели с два гранатомета РПГ-22 към лек автомобил марка „Mercedes S 500 Gard“. В него са пътували Петров и Борисов. Деянието е извършено предумишлено и макар и довършено, не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца обществено опасни последици от това престъпление, тъй като автомобилът е бил брониран и снарядите не са проникнали в него. 

#СГС #Роман Логвиненко #Алексей Петров #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"