Ръст на оборотите по Черноморието със 100 млн. лв.

Ръст на оборотите по Черноморието със 100 млн. лв.
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на НАП с касовите апарати.

Най-много пари почиващите са похарчили в Обзор, където е регистриран ръст от 149% повече спрямо юли 2016 г. В големите курорти също има повишаване на оборотите спрямо юли миналата година. Така например в Албена ръстът е 62%, в "Слънчев бряг" – 10 на сто, а в Златни пясъци – 22%. 

От началото на летния сезон досега по цялото Черноморие са извършени общо 24 000 проверки. Най-много санкции са наложени заради неиздаване на касови бележки, разлика между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно с 2-седмично запечатване на търговския обект, освен с обичайната глоба. Досега са затворени 113 обекта, поясняват от НАП.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.    

#Черноморие #оборот #НАП #обзор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »