Терористи от Каталуния се изправят пред съда

Терористи от Каталуния се изправят пред съда
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Френските власти не са знаели за съществуването на клетката, извършила нападенията в Каталуния миналата седмица, заяви френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, предаде Ройтерс, цитирано от ДАРИК.

Пред френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве той потвърди също така медийните информации, че колата, замесена в атаката в Камбрилс, е била засечена преди време от полицейска камера, че се движи в района на Париж с превишена скорост. Той допълни, че на този етап френските власти не знаят защо колата е била във Франция.

Същевременно от Барселона в Мадрид при засилени мерки за сигурност бяха докарани четиримата оцелели членове на терористичната група, извършила нападенията в Каталуния, предаде Франс прес.

Съдията Фернандо Андреу от Националния съд, разглеждащ случаи, свързани с тероризъм, ще съобщи на четиримата задържани какви са обвиненията срещу тях. Очаква се те да бъдат обвинени в тероризъм, убийство и притежаване на оръжия, предаде Ройтерс. Те могат да бъдат приканени да свидетелстват. Очаква се съдебното заседание да приключи с удължаване на мярката им за задържане под стража, докато се води разследването, което може да отнеме месеци или години, преди да бъде организиран процес срещу тях.

 

#терористи #Каталуния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"