Борисов води на срещата с Макрон три вицета и министър

Борисов води на срещата с Макрон три вицета и министър
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Както стана ясно по-рано, този петък в двореца "Евксиноград" във Варна държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов ще проведат разговори с френския държавен глава Еманюел Макрон. Той и неговата съпруга Брижит Макрон ще бъдат на посещение в страната по съвместна покана на Радев и Борисов.

Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа, ще бъдат сред акцентите на срещите на френския президент в България. Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Церемонията по посрещането на президента на Френската република е от 10:00 ч. пред двореца "Евксиноград", като след нея ще се състои официалната снимка на двамата президенти и техните съпруги. След това Радев и Макрон ще проведат среща "на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. В 11:15 часа двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция за медиите.

За 11:35 часа е насрочена срещата на "четири очи" между премиера Бойко Борисов и президента Макрон, която ще бъде последвана от пленарни разговори. От българска страна в тях ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов. Пресконференцията на премиера Борисов и Макрон е от 12.45 часа.

В късния следобед министър-председателят и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н.Й. Вапцаров" във Варна.

#Бойко Борисов #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници