Нинова съзря рискове в предложения, оповестени от Макрон в България

Нинова съзря рискове в предложения, оповестени от Макрон в България
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Смятаме, че предложенията, които идват от френска страна крият рискове, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод посещението в България на президента на Франция Еманюел Макрон, информира ДАРИК.

Нинова припомни позицията на БСП, че са против Европа да се развива на няколко скорости и са за това да се търсят всички възможности Европа да се обединява, да бъде силна и да стъпи на принципите и на ценностите, на които беше създаден ЕС, за да се развива по-нататък.

„Смятаме, че предложенията, които идват от френска страна, крият рискове, застрашават тези основни принципи”, заяви Нинова. Според нея принципът за свободно движение на хора, стоки, капитали може да бъде застрашен с предложението да се ограничи във времето колко време може да стои един български работник на територията на европейски държави.

„Едно от предложенията е на всеки 3 седмици когато е там, българският работник да се връща в страната на изпращане. Тоест това е вид ограничение на принципа, върху който стъпва ЕС", каза Нинова. БСП се притесняват и от заплаха за друг основен принцип - за равните права на европейските граждани.

#Нинова #Макрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »