По-бързо ще се стига с влак от Пловдив до Бургас

По-бързо ще се стига с влак от Пловдив до Бургас
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

След рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас ще намалим времето за пътуване между двата града с 40 минути. Това обяви днес заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на първата копка на жп участъка Стралджа – Церковски. Той е част от проекта за рехабилитация на цялото жп направление от Пловдив до Бургас, за който са осигурени над 800 млн. лева от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020, пише inews.bg

По думите на заместник-министър Занчев, до 2022 г. ще бъде завършено цялото направление, както и системите за сигнализация и телекомуникации. "През този програмен период ще осигурим пълна оперативна съвместимост на всички системи по направленията от София до Бургас и от Пловдив до Свиленград", допълни той.

Железопътният участък "Стралджа – Церковски" е с дължина 2 км, а средствата, които ще бъдат инвестирани за неговата рехабилитация са 4,2 млн. лева. Срокът за приключване на строителството е януари 2018 г., а проектната скорост на трасето е 130 км/ч.

#влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »