Реал М е най-скъпият и стойностен тим в света

Реал М е най-скъпият и стойностен тим в света
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За специалистите е видно, че съставът, който притежава в момента Реал Мадрид е най-стойностният в света на футбола. Не само заради спечелените отличия в последните години, но това е подкрепено и от статистиката. Сайтът "Transfermarkt", който се специализира с това да оценява играчите, нарежда "белия балет" на първо място сред тимовете с най-скъпи играчи - 774 милиона. "Балетът" изпреварва Барселона, който е втори с 37 милиона евро по-евтини играчи, а на третата позиция е Челси, чиито състав е оценен на 644 милиона евро, пише Sporta.bg

През лятото Реал загуби две от звездите си в лицето на Хамес Родригес и Алваро Мората, но шампионът на Европа продължава да е лидер в тази престижна класация. Очаквано, суперзвездата на тима Кристиано Роналдо е най-скъпият в тима, оценен на 100 милиона евро, а Гарет Бейл е втори с 80 милиона. Третото място в тима е за Тони Кроос - 70 милиона. Цялата атакуваща линия на Реал пък е оценена на 287,5 милиона.

Друг показател, с който тимът впечатлява е средната възраст на играчите. Средната възраст в тима на Зинедин Зидан е 25,3 години, което е предпоставка отборът да властва още дълго време в Испания и Европа. В състава от 23-ма играчи, единствено цената на Бейл и Модрич е спаднала, докато тази на откритието Марко Асенсио се е покачила с 10 милиона.

#Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »