Флойд-Конър не успя да бие рекорда за билети

Флойд-Конър не успя да бие рекорда за билети
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Най-рекламираният мач в историята на бокса между Флойд Мейуедър и Конър МакГрегър не успя да бие рекорда по пари от продадени билети. Двамата се биха на 26 август в Лас Вегас, американецът спечели с технически нокаут.

Очакваше се приходите от надхвърлят 72,2 милиона долара, записани на мача между Флойд и Мани Пакиао през 2015 г. Изненадващо обаче се оказва, че цели 7000 места в T-Mobile Arena са останали празни. Така са продадени билети за "едва" 55,4 милиона долара. И отрежда на сблъсъка второто място.

Тепърва обаче се изчисляват общите приходи, пише offnews. Не са дошли резултатите от продажбите от платените канали. 4,6 милиона души по света си купиха мача между Мейуедър и Пакиао. Все пак се очертава нов рекорд, като въпросната цифра ще бъде прескочена. Още не са обобщени резултатите извън територията на САЩ.

Вероятно ще бъде подобрен и рекордът от общи приходи. Билети, телевизии, спонсори, мърчандайзинг донесоха на организаторите на мача Мейуеъдър - Пакиао точно 620 милиона долара.

Все пак резултатите с билетите са сериозен удар. Продадените  места са били 13 094. Още 137 са билетите за спонсори и двата щаба. Залата в Лас Вегас обаче побира 20 500 зрители.

Припомняме, най-скъпият билет за шоуто вървеше 10 000 долара. Не цената обаче е оставила местата празни. Мнозина обявиха, че е смешно да хвърляш ММА боец срещу непобедения Мейуеъдър по правилата на бокса.

#билети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"