Мигрантската вълна към Гърция се е усилила през август

Мигрантската вълна към Гърция се е усилила през август
източник: NOVA
A A+ A++ A

Броят на мигрантите, пристигащи в Гърция, се е увеличил през месец август, съобщиха от агенцията на ООН за бежанците, предупреждавайки, че това води до влошени условия за живот в бежанските лагери на гръцките острови.

„Агенцията на ООН за бежанците е разтревожена от влошаващата се ситуация в гръцките източноегейски острови. Броят на новопристигнали, който се увеличи през август, оказва натиск върху пренаселените приемни центрове и затруднява усилията за подобряване на условията за живот в тях“, заявиха от Върховния комисариат на ООН за бежанците. 

Островите Лесбос, Хиос, Самос и Лерос приеха най-много мигранти по време на бежанската вълна на хора от Близкия изток, Африка и Азия.

През месец август през Егейско море са пристигнали 3600 души, като месец по-рано – през юли, те са били 2200 души. В момента в Гърция пребивават 60 000 мигранти, най-вече от Сирия и Афганистан.

Според ООН с по-бързия темп на пристигане в сравнение с обработването от гръцките власти на молбите за убежище, се създават предпоставки за насилие, сексуални посегателства и др.  

#мигрантите #Гърция #ООН #Лесбос #Хиос #Самос #Лерос #Близкия изток #Африка #Азия #Егейско море #Сирия #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"