Унгария не бива да игнорира решението на Европейския съд, според Меркел

Унгария не бива да игнорира решението на Европейския съд, според Меркел
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

"Управляващите в Будапеща трябва да се съобразят с решението на Европейския съд за солидарното разпределение на мигранти сред страните от Общността. Това, че правителството заяви, че не се интересува от решението, е неприемливо", заяви в интервю за вестник "Die Berliner Zeitung" германският канцлер Ангела Меркел, информира Агенция "Фокус", цитирани от НОВА.

На въпрос дали Унгария трябва да напусне Европейския съюз, след като отказва да се съобразява с Брюксел, кацлерът заяви: „Това означава, че е засегнат един много фундаментален въпрос. За мен Европа е зона на правото. Ще трябва да говорим за това в рамките на следващата среща на върха през октомври“.

Миналата седмица Европейският съд в Люксембург отхвърли жалбата на Унгария и Словакия срещу квотите на ЕС, съгласно които всяка страна трябва да приеме определен брой бежанци. Според Меркел обаче миграционната политика на Будапеща не представлява заплаха за другите членки на Общността.

"От 28 държави само три или четири отхвърлят строго принципа за солидарно разпределение. Всички останали са се съгласили да дадат своя принос, а след присъдата на Европейския съд – дори и словашкият министър-председател Роберт Фицо", припомни германският канцлер.

 

#Меркел #Украйна #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"