Проговори възпитателката, която бе нападната с лопата в Смолян

Проговори възпитателката, която бе нападната с лопата в Смолян
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

16 – годишният младеж, който нападна възпитателка с лопата в Смолян е задържан отново в полицията. Причината е в продължаващата проява на агресия от негова страна и най-вече заради воденото бързо производство срещу него, потвърди районният прокурор на Смолян Георги Карпаров.

„Той е задържан за нови 24 часа от полицията. От наша страна, ние ще поискаме да бъде изследван младежа в психиатрия, ако не желае това да стане доброволно, то това ще стане по принудителен ред“, коментира Карпаров. Последващите действия ще бъдат предприети в много кратки срокове.

Припомняме ви, че 16- годишен младеж нападна възпитателка с лопата в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Смолян. Младежът е нанесъл няколко удара на 60-годишна жена, като е издебнал да влезе в стаята отредена за персонала. Момчето успяло до се докопа до малка лопатата и с нея налагал пострадалата, която се води сътрудник социални дейности.

Пострадалата е настанена за лечение в отделението по хирургия в болницата в Смолян с травми по лицето. „Ами той постоянно всички колеги заплашва, удря, ние подаваме сигнали. Никой не взима мерки от тия сигнали, не се намери институция, която да го възпре този човек. Трябва да се получи смъртен случай , за да се вземе някакво становище в тая държава“, разказа пострадалата Пенка Пойдовска. Тя бе категорична, че няма да се върне на работа в Дома.

Махмуд е създавал проблеми и преди и е с последно предупреждение за настаняване във възпитателен интернат. В центъра са настанени 8 деца, за които се грижат шест възпитатели.

#възпитателка #Смолян #60-годишна жена #Махмуд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"