БСП: Управляващите назначават „калинки” на важните постове

Политика | 27 септември 2017, сряда / 11:56| Показвания:Рекордно кратко заседание се проведе в сряда в Народното събрание. Депутатите изчерпаха дневния си ред за точно два часа. Уплътниха ги обаче не само с бързо законодателство, но и със скандал.

В декларация БСП обвини управляващата коалиция, че взима решения на базата на задкулисни договорки. В резултат на това на важни постове се назначавали т.нар. „калинки” – заслужили партийци без нужните качества.

Доказателството за наличието на „тайно споразумение” дошло във вторник лично от вицепремиера Валери Симеонов, твърдят още социалистите. По негово настояване се проведе среща на лидерите в управлението за изясняване на отношенията.

В отговор на обвиненията на БСП, ГЕРБ извади списък с успехите си до момента. Депутатът от управляващото мнозинство Антон Тодоров пък обвини съветника на президента Иво Христов в разглеждане на секретна документация, свързана със сделката за новите бойни самолети.  

По време на правителственото заседание пък основна тема бяха оръжията. Кабинетът ще одобри доклад за контрола върху износа на военна продукция през миналата година.


Тагове: заседание, Народното събрание, скандал, законодателство, БСП, задкулисни договорки, вицепремиера Валери Симеонов, ГЕРБ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси