Какво не трябва да търсите в Google

Какво не трябва да търсите в Google
A A+ A++ A

Google е най-известната и широко използвана търсачка. Тя получава няколкостотин милиона заявки всеки ден чрез различните си услуги. Но може да се случи така, че да попаднем на информация, която ще ни шокира и обърка.

Вижте какво не трябва да търсите в Google:

Различни заболявания и симптоми

Има множество сайтове, които ви разказват за различни здравословни проблеми и как да се излекувате. Разбира се, повечето от тях не са ръководени от медицински специалисти.  Дори за най-леките симптоми има разказани смъртоносни истории, подплатени с богат арсенал от цветни снимки и клипове.

Търсенето на симптоми в мрежата определено няма да ви помогне, а само може да ви накара да се чувствате зле. Затова не питайте Google, а потърсете личния си лекар.


Нещо криминално

От чисто любопитство може да потърсите как се прави бомба или пък амфетамини. Но трябва да знаете, че различни специални служби следят за подобни търсения и вашият IP адрес може да се появи в базата им данни.


Рак

Много от симптомите на коварното заболяване могат да се срещнат и при други безобидни здравословни проблеми. Много хора имат световъртеж, умора или главоболие. Затова не трябва да търсите симптомите в търсачката. Много вероятно е да объркате симптомите с нещо друго.

Акари

Вероятно сте чували за акарите. Те са малки паякообразни животни, за чието присъствие в дома си обикновено не подозираме. Тяхната естествена среда е домашния прах. Ако искате да спите спокойно, по добре не търсете как изглеждат.


Кожни заболявания

В интернет е пълно със снимки на различни кожни заболявания. Някои от тях могат наиситна да ви стреснат.


Дробове на пушачи

Много хора пушат. Интеренет е пълен със снимки на увредени органи на тежки пушачи. Ако се нуждаете от мотивация да откажете цигарите - действайте. В противен случай стоите настрана.

Опасни животни

Съществуват много страховити животни на планетата. Ако не искате да развиете нови фобии, не гледайте.

Собствения си имейл адрес

Вероятно ще се натъкнете на доста неприятни резултати - лоши снимки, остаряла и неуместна информация.

Името на баскетболиста от НБА Евън Фурние (Evan Fournier)

Евън Фурние е млад френски спортист, имал щастието да играе до едни от световните легенди в баскетбола. Но е имал нещастието фамилията му да е част от думата, която се дава за определен вид генитална гангрена при мъжете. И вместо симпатичното му лице, ако изпишем само част от името му в търсачката, можем да останем шокирани от снимките, които ще се покажат.

Крокодил

Вместо влечугото от Нил, може да попаднете на още по-страшна гледка. „Крокодил“ е синоним и на един от най-опасните наркотици през последните години, познат още като „дрогата на бедните“, защото разяжда плътта на пристрастените.

#Google #търсачка #заявки #информация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »