"Ryanair" отмени още полети, засягат и България

"Ryanair" отмени още полети, засягат и България
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Нискобюджетната ирландска авиокомпания "Ryanair" анулира нови полети в периода ноември 2017 и март 2018 г. Те ще засегнат около 400 000 клиенти. Причината – ще лети с 25 самолета по-малко с цел премахване на рисковете от по-нататъшно анулиране на полети заради липсата на пилоти.

Ще бъдат отменени полети до Пиза, Стокхолм, Меминген (Мюнхен), Кастейон (Валенсия) и Тревизо (Венеция). По-малко полети ще има и от София до Берлин, Рим, Барселона, Милано, Атина, Лондон, Брюксел и Кьолн.

От компанията обявиха, че в списъка с отменени полети ще влязат тези от летище "Гетуик" до Белфаст, от Летище "Станстед" до Глазгоу и до Единбург, от Нюкасъл до Фаро, както и от Глазгоу до Лас Палмас. Те са уведомили всички свои пътници за промените, като са им предложили да им възстановят парите за билети или да ги пренасочат към друг полет. Засегнатите пътници ще получат и ваучер на стойност 80 британски лири за двупосочен билет, 40 за еднопосочен, към компанията, който могат да използват между октомври и март без коледните и новогодишни празници, пише „24 часа”.

"От днес няма да има повече отменени полети през зимния и предстоящия летен сезон. Тази зима ще бъдат освободени много самолети и екипажи, което ще ни позволи да се справи с желаните годишни отпуски през идните 9 месеца. А през 2018 ще започнем нов период, в пълно съответствие с разпоредбите на ЕС", съобщи главният изпълнителен директор на компанията Майкъл Оари.

Заради стачните действия на пилотите компанията бе принудена да анулира повече от 2,1 хил. полети за периода между средата на септември и края на октомври, засягащо 315 000 клиенти.

#авиокомпания #Ryanair #полети #анулиране #промени #ваучер #стачни действия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »