Държавите, в които една снимка може да ви вкара в затвора

Държавите, в които една снимка може да ви вкара в затвора
A A+ A++ A

В някои държави има забрани и строги закони за правенето на снимки. И ако ги пренебрегнете, може да ви струва много, а и да лежите в затвора. Вижте ги:

Южна Корея

В Южна Кория е забранено да се снимат жени без тяхното съгласие. Ако обаче решите да снимате жени, дори и на обществено място, се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона южнокорейски вона ( около 9000 долара) и до 5 години лишаване от свобода.

Обединени арабски емирства

В Обединени арабски емирства има забранени места, които не може може снимате. Ако въпреки това го направите, грози ви от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 1 361 долара.

Япония

В Япония е забранено да се снимат някои храмове и статуи, а пренебрегването на тези ограничения може сериозно да разбуни духа на местните.

Алжир

Алжир е доста консервативен, особено южната част на страната. Може да се снимат мъже, но само след получаване на съгласието им. А жените само със съгласието на техните съпрузи или бащи. Абсолютно забранено е да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.

#забрани #снимки #затвор #Южна Корея #лишаване от свобода #Обединени Арабски Емирства #Япония #храмове #статуи #Алжир #мостове #язовири #военни обекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »