Разбиха канал за контрабанда на цигари, 3-ма в ареста

Разбиха канал за контрабанда на цигари, 3-ма в ареста
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Полицията в Свиленград разби нелегален канал за контрабанда на цигари от Турция за България. В ареста са трима служители на местната жп гара, които са участвали в престъпната схема.
 
При акцията са иззети 27 200 къса цигари без бандерол, които са били транспортирани във влак от Турция до България. При слизането на влака тримата, работещи в БДЖ, са посетили служебни помещения, където са задържани от полицаите, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков. Групата е наблюдавана от няколко месеца.
 
На 28 септември, около 21.30 часа в помещение в района на жп гарата са открили два сака с по 500 кутии цигари без акцизен бандерол, във всеки един от тях. Чантите били собственост на двама мъже, които са задържани.

Малко по-късно - около 23.00 часа в Свиленград, в района на жп гарата служители на МВРоткрили сак с общо 360 кутии цигари без бандерол и установили, че са собственост на 38-годишен мъж, който също е задържан.
 
В единият от случаите е бил направен опит за осуетяване на доказването му. Един от задържаните хвърлил цигарите от влака. Полицейските служители обаче "проявили достатъчно оперативно майсторство" по думите на Цанков и арестували човека в момента, когато отишъл да си ги прибере. 

Очаква се свиленградската прокуратура да повдигне обвинение на тримата задържани.
 
От началото на годината полицията в Хасково е задържала над 2 тона тютюн без бандерол и близо 550 000 къса контрабандни цигари.

#Свиленград #полиция #контрабанда #цигари #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »