Прокуратурата повдигна обвинение на бивш директор на МВР в Добрич

Прокуратурата повдигна обвинение на бивш директор на МВР в Добрич
A A+ A++ A

Специализирано звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем бившия директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев, съобщиха от пресцентъра на институцията, информира ДАРИК. 
 
Колев, който заема поста в периода 17.04.2015 г. до 01.06.2016 г., е обвинен за закана с убийство, принуда и склоняване на вещи лица да дадат невярно заключение. Обвинението е в резултат на събрани доказателства при разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов от Добрич.
 
Веселин Колев е обвинен за това, че на 19 септември 2017 г. в Добрич се заканил с убийство на Т.А. - основен свидетел по обвиненията срещу Живко Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Мартинов.
 
Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
 
На Колев е предявено обвинение и за това, че на 1 ноември е принудил автоконтрольори в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Добрич, да не санкционират водач на микробус за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата и да не му съставят акт или фиш, а да го освободят без последствия, въпреки че водачът на микробуса не е представил необходимите документи.

На Колев е наложена мярка за неотклонение "подписка".

#специализирано звено #Софийска градска прокуратура #обвиняем #МВР #Добрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"