От 1 януари 2018 г. откриват директна самолетна връзка София - Баку

От 1 януари 2018 г. откриват директна самолетна връзка София - Баку
A A+ A++ A

От 1 януари догодина ще бъде открито директна самолетна връзка София- Баку. Това стана ясно от съвместната пресконференция на президентите на Азербайджан и България, информира БНТ. 

С тържествена церемония в резиденция Загулба започна официалната визита на президента Румен Радев в Баку. 

Президентът Илхан Алиев определи България като близък приятел и стратегически партньор. Двамата президенти виждат възможности за сътрудничество в областта на енергетиката, транспорта, туризма, селското стопанство, културата и образованието.

Конкретният резултат от това посещение е откриването на директна самолетна връзка между Баку и София

Румен Радев, президент на Р. България: Добрата новина, разбира се, това е намерението и готовността на ръководството на Азербайджан да открие първата директна линия между Баку и София, и то още 1 януари следващата година. Това съвпада и с поемането на председателството на Съвета на ЕС. В тази връзка България потвърждава и своята подкрепа към Република Азербайджан за новото всеобхватно споразумение с ЕС. 

Илхан Алиев, президент на Р. Азербейджан: Сътрудничеството в областта на енергетиката е стратегическо. България е член на Южния газов коридор, който ще свързва нашите страни. Стойността на този проект е 40 милиарда долара и в него участват седем страни. Азербейджан има възможност да доставя за България газ от находището Шах Дениз.

#Азербайджан #България #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »