Намаляват катастрофите с мотористи, отчита КАТ

Намаляват катастрофите с мотористи, отчита КАТ
A A+ A++ A

Това отчетоха пътни полицаи и представители на столични мотоклубове в края на мотосезона, провел се под мотото „Не на агресията на пътя“.

Благодарение на общите усилия за промяна в културата на шофиране, призивите за толерантно поведение на пътя и предприетите мерки за контрол по Закона за движение по пътищата се наблюдава намаляване на пътнотранспортните произшествията с мотористи. Това бе отчетено на среща днес в отдел „Пътна полиция“ - СДВР между пътни полицаи и представители на столични мотоклубове по повод предстоящото на 21 октомври закриване на „Мотосезон- 2017”, пише БНТ. 

Данните за изминалите месеци показват, че са по-малко и ранените и загинали при катастрофи с мотори. От началото на тази година до 15 октомври са регистрирани 102 пътни инцидента с мотористи, при които са загинали четирима водачи и един пешеходец, ранените са 103-ма, от тях 95 са управлявали мотоциклет.

За същия период на 2016 г. произшествията са 118, с петима загинали мотористи, един пешеходец и ранени 124, от които 102-ма водачи на мотоциклети.

Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“- СДВР напомни още веднъж основното правило за безопасност на пътя: „Всички участници в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг“. В този смисъл бе и апелът на президента на столичен мотоклуб „Джентълмен” Иван Саздов - взаимно уважение на пътя, дисциплина и самоконтрол.

#мотористи #СДВР #Тенчо Тенев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"