Освободиха полицейския началник, обвинен във вземане на подкуп от ало измамници

Освободиха полицейския началник, обвинен във вземане на подкуп от ало измамници
A A+ A++ A

Заради липса на достатъчно данни за престъпление, съдът в Пловдив освободи полицейския началник, обвинен във вземане на подкуп от телефонни измамници. Апелативните магистрати не наложиха и никаква мярка за неотклонение на Стоян Павлов. Преди седмица заместник-началникът на Трето районно в Пловдив беше задържан, след като арестуван за телефонна измама мъж свидетелствал, че му е дал 300 лв.

Според обвинението полицейският началник получил 300 лева, скрити в кутия от цигари, пред сградата на Трето районно управление. Парите му били дадени от двама мъже, единият от които вече е обвиняем по дело за телефонна измама. Другият осъществявал връзката между измамника и полицая.

Марина Белчева, прокурор в АП-Пловдив: Отишли са при него, за да разкажат, че по телефона някой ги кара да вземат пари от определени места. Те самите са направили извода, че вероятно са мулета в телефонна измама. Имали са намерение да ходят до Русе да предават парите и евентуално ако им се случи нещо, са очаквали протекция.

Полицейският началник Павлов се е срещнал с т.н. мулета два пъти, за което свидетелстват не съвсем ясни записи от охранителните камери на районното управление. Според прокуратурата той не предприел нищо, въпреки че е разбрал за извършена телефонна измама. Двамата адвокати на Павлов обаче обясниха, че повод за срещите е била продажба на кола.

Те категорично отрекоха Павлов да е взимал пари от посредниците. Апелативните съдии се съгласиха, че няма достатъчно данни за подкуп, но посочиха, че обвинението може да е друго. Така те отмениха решението на окръжния съд и освободиха арестувания полицай.

Красимир Елдъров, адвокат на обвиняемия: Да му се извинят тези, които правят съвместни брифинги в Пловдив и обвиняват колегите си, без да имат доказателства.

Обвиненият полицай изслуша решението просълзен и заяви, че истината е излязла наяве.

 

#Пловдив #подкуп #телефонни измамници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"